Götaland

Anna Hanson
Jag heter Anna Hanson och tillsammans med mina hundar som är av rasen papillon, Smulan, Vilda och Eddie, driver vi företaget Helande tassar.

Smulan är diplomerad besökshund och arbetar helst med äldre och som ångestdämpande insats för individer som lider av olika NPF diagnoser. Vilda är diplomerad terapihund, hon har också examen i djurassisterad pedagogik med R.E.A.D. och har även fadderhund kompetens. Vilda är diplomerad att arbeta med barn under 13 år. Dessutom är Vilda kunnig i TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Eddie, är vårt senaste tillskott, han är under utbildning till besökshund och vi hoppas kunna gå upp på examen under första hälften av 2018. Mitt och Helande tassars mål med verksamheten är att stödja, motivera och glädja ung som gammal med eller utan diagnos.


Anne Knutsson

Jag är utbildad mentalskötare men har arbetat inom flera olika yrken, men nästan alltid med människor och djur. Den första hunden som jag utbildade var en Bordercollie som hette Alfons. Vi gick vår utbildning på Vårdhundskolan. Alfons var en kanonhund att arbeta med och han gjorde verkligen skillnad. Hund nummer två som jag utbildat är Viggo, som är en 4-årig Bordercollie och han är både diplomerad vårdhund, Vårdhundskolan och läshund, Svenska PedagogHundsinstitutet.

Hundförare: Anne Knutsson
E-post: anneandersson@telia.com
Telefonnummer: 
Företag/hemsida: 
Instagram/Facebook: 
Verksam i: Varberg
Utbildad hos: Vårdhundskolan och Svenska Pedagoghundsinstitutet


Annika Grönvall
Hej!
Jag heter Annika Grönvall. Jag och min hund Cava blev ett certifierat besökshundsteam hösten 2018. Vår utbildning gjorde vi på Svenska Terapihundskolan. Jag är utbildad undersköterska och har arbetat inom äldreomsorg, hemsjukvård och sjukvård. Senare skolade jag om mig och har sen 1998 arbetat som förskollärare på skola i Genarp.

Min hund Cava föddes i juni 2016 och är av rasen Perro De Aqua Espanol/spansk vattenhund. Hon har en päls som inte fäller hår. Jag och Cava vill väldigt gärna komma ut på besök och ge lite guldkant i tillvaron.

Hör av dig, så får du veta mer om oss! Hälsningar Annika och Cava

Hundförare: Annika Grönvall
E-post: ag_kongsmarken@hotmail.com
Telefonnummer: 070942 56 15
Företag/hemsida: 
Instagram/Facebook: 
Verksam i: Genarp
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan

annika-svea

Annika Isoniemi Blom
Annika Isoniemi Blom är undersköterska och friskvårdsterapeut. Terapihunden Svea (engelsk springer spaniel) är utbildad terapihund hos Hundens hus och utbildas till läs- och fadderhund hos Svenska terapihundskolan. Hjördis (engelsk springer spaniel) utbildas nu till besökshund hos Svenska terapihundskolan.
Teamet arbetar på Drottning Silvias barn- och ungdsomssjukhus lekterapi, BUP-akuten samt PUB’s korttidsboenden, skolor och äldreboenden.

Hundförare: Annika Isoniemi Blom
E-post: sveahundteam@gmail.com
Telefonnummer: 0735-530406
Företag/hemsida: www.sveahundteam.se
Instagram/Facebook: @isoniemiblom / Svea Hundteam 
Verksam i: Varberg
Utbildad hos: Hundens Hus och Svenska Terapihundskolan


Cocos – årets sociala tjänstehund

Cilla Cannerheim

Cilla Cannerheim med hundarna Cocos och Nocco. Båda hundarna är utbildade Besökshund, terapihund o pedagogisk tjänstehundar genom Svenska Pedagoghundsinstitutet. Cocos har varit utbildad sedan 2016 och Nocco blev certifierad 2020. De arbetar i Göteborgs kommun på äldreboende samt med hemmasittande elever på en skola i Bollebygds kommun.

Hundförare: Cilla Cannerheim
E-post: cilla@cannerheim.se
Telefonnummer: 0707-411185
Företag/hemsida: www.cannstaff.se
Instagram/Facebook: 
Verksam i: Göteborg och Bollebygd
Utbildad hos: Svenska PedagoghundsinstitutetElisabeth Karlsson
Elisabeth och Isa är utbildade besökshundteam.    
Isa är en pigg och glad Bichon Havanais på 4 år.

Kommer under våren 2018 påbörja
utbildning Skol/terapihundsteam .
Är utbildad undersköterska, behandlingsassistent
och vård och stödsamordnare och arbetar i Ale kommun med människor med psykisk ohälsa. Är intresserad av olika uppdrag och är mobil.

Hundförare: Elisabeth Karlsson
E-post: bettykarlsson70@gmail.com
Telefonnummer: 0702 37026
Företag/hemsida:
Instagram/Facebook: @alessocialatjanstehundsteam
Verksam i: Göteborg
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Frida Ekstrand

Vårdhundsteamet Frida och Ellie

Jag heter Frida Ekstrand och  är utbildad undersköterska och har arbetat inom vården sedan studenten. Jag har mestadels arbetat inom LSS, men det senaste året har jag arbetat inom äldreomsorgen.

Min borderterrier, Ellie, certifierades som vårdhund i november 2020, via Vårdhundskolan. Sedan dess har hon och jag arbetat som vårdhundsteam, 5 timmar i veckan, på ett äldreboende i Hästveda. Ellie tycker mycket om sitt jobb som vårdhund. Jag har ett stort intresse för hundar, på fritiden tränar och tävlar Ellie och jag mycket agility tillsammans. Nyligen skaffade jag en jaktcocker spaniel, som förhoppningsvis också ska utbildas till vårdhund.

På Instagram kan man följa Ellies arbete som vårdhund och den nya valpens resa från vanlig valp till vårdhund.

Med vänliga hälsningar Vårdhundsteamet Frida och Ellie

Hundförare: Frida Ekstrand
E-post: frida.vardhund@hotmail.com
Telefonnummer: 0738-347837
Företag/hemsida:
Instagram/Facebook: @fridashundtjanst
Verksam i: Hästveda
Utbildad hos: Vårdhundskolan

Kerstin Dahlén

Kerstin Dahlén & Terapi- & Skolhunden Tipi

3L Hundteam består av hundförare Kerstin Dahlén och hunden Tipi som är en Nova Scotia Duck Tolling Retriver (tollare). Vi är ett utbildat terapi- och skolhundsteam och tog examen i december 2019. Dessförinnan hade vi utbildat oss till besökshundsteam. Jag brinner för att, tillsammans med min hund, sprida glädje och hjälpa människor, gamla som unga, som av olika skäl behöver lite extra stöd i livet.

Tipi är en trygg, lugn och vänlig tik. Hennes favorit är att jobba med fysisk aktivering och rehabilitering och bidrar bland annat till att ge mening till olika aktiviteter vilket motiverar och gör träning och inlärning mer lustfyllt. Men hon tycker också om att ta det lugnt och skänker värme och trygghet. Vi samarbetar gärna med äldreomsorgen, skolor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt privatpersoner. Läs mer om oss på vår hemsida.

Hundförare: Kerstin Dahlén
E-post: 3LHundteam@gmail.com
Telefonnummer: 0702-98 23 10
Företag/hemsida: www.3lhundteam.se
Instagram/Facebook: @3LHundteam
Verksam i: Kungsbacka/Varberg med omnejd
Utbildad hos: Hundens Hus


Maria Håkans

Bellman är en svart jaktlabrador, som fyllde 5 år strax innan årsskiftet 2019-20. Han är en otroligt glad, vänlig och tillmötesgående hund, som tycker enormt mycket om alla människor – stora som små, gamla som unga, friska som sjuka, med eller utan funktionsvariationer och oavsett etnicitet. På grund av att han är den han är, tänkte jag att han nog skulle uppskatta att ha ett väldigt roligt och varierande jobb tillsammans med mig. Den tanken är orsaken till att vi 2018 utbildade oss till Besökshundsteam, vilket innebär att vi får jobba med människor som fyllt 13 år och uppåt. Tack vare detta har han bland annat varit en inspirationskälla för ungdomar med funktionsvariationer, personer som rehabtränat efter t ex stroke, gått på promenad med äldre och personer inom LSS, samt gjort enskilda besök och gruppinterventioner på äldreboenden.

2019-20 utbildade vi oss till Läshunds- och Fadderhundsteam, så att vi även har möjlighet att jobba med yngre människor (barn under 13 år). = Besökshund med Barntillägg. Som Besökshundsteam jobbar vi mycket med att skapa motivation, inspiration, aktivitet, lugn, lust, sänka blodtryck, minska smärta och stress. Som Läshund kan han motivera barn som tycker det är jobbigt att läsa, genom att bara finnas vid deras sida, som en lugn, trygg, gosig vän som alltid lyssnar och aldrig dömer eller bedömer. Som Fadderhundsteam kan vi vara en av alla källor som skulle kunna hjälpa till att utveckla barns empati, respekt och ansvarskänsla.

Han är en fantastisk vän och kollega och bidrar med så mycket glädje, vilket jag hoppas att vi som Socialt Tjänstehundsteam ska få chansen att dela med oss av så mycket som möjligt. Vi har inget eget företag, men jobbar gärna i samarbete med kommunerna runt omkring oss.

Hundförare: Maria Håkans
E-post: mariahhakans@gmail.com
Telefonnummer: 0702-70 32 64
Företag/hemsida:
Instagram/Facebook:
Verksam i: Kil/Karlstad med omnejd
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan

Bellman


Maria Nilsson
Besökshundsteam sedan      
2016  och har en dvärgpudeltik på 6 år som heter Kickan. Har gått utbildningen på Svenska Terapihundskolan.

Går terapihundutbildningen nu på terapihundskolan. Är undersköterska och arbetar på ett demensboende då Kickan är med 2 tim/ vecka.

Hundförare: Maria Nilsson
E-post: maria.andersson566@gmail.com
Telefonnummer:  0709-677261
Företag/hemsida:
Instagram/Facebook:
Verksam i: Varberg
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Merit Skoghammar

Jag bor i Lidköping och arbetar med Viggen, en tollarhane som är utbildad terapihund sedan januari 2018. Vi arbetar inom äldreomsorgen.

Jag är utbildad hälsopedagog,  hundinstruktör, samt är lärare på Svenska Terapihundskolan sedan 2019.

Kontakt:

E-post: Mskoghammar@live.se
Instagram: Viggenthetoller
Facebook: Tjänstehunden Viggen


Monica Broman

Monica är auktoriserad socionom, författare, lärare i hundtjänst och av SVTH godkänd utbildare – NyttoHundens utbildning. Genomgått vårdhundskolans utbildning 2009-2010, fadderhundsutbildning, Svenska pedagoghundsinstitutets mentorsutbildning och  pedagogiska tjänstehundsutbildning.

Arbetar idag med Önska, Australian Shepherd pedagogisk tjänstehund och terapihund och Fina, Field Spaniel terapihund. Monica har sedan 2010 till jan-2016 arbetat med Flatcoated retriever Locka och sedan 2014 arbetat med Önska och sedan hösten 2019 med Fina. Teamet arbetar sedan 2011 på habiliteringen på Bräcke Diakoni habilitering och Verksamt, samt på Attendos äldreboenden i Borås och anlitas av föräldrar för uppdrag inom specialområde, barn- och ungdomar med funktionsnedsättningar samt barn med rädsla för hund. Vi finns på Facebook och Instagram under NyttoHunden. Följ oss gärna där!

Kontakt: Monica Broman

Hemsida: www.nyttohunden.se
E-post: info@nyttohunden.se
Telefon: 0706-812111


Yvonne Thor
Jag är utbildad vårdhundsförare sen 2010 med min hund Laban (blandras, mamma golden, pappa Schäfer/labrador) och sen 2015 är även min andra hund Elton (Labradoodle) certificerad vårdhund. Vi arbetat på äldreboende med inriktning demenssjukdom. /Yvonne Thor