Svealand

Anette Jirbäck

Jag Anette Jirbäck arbetar på
Astrid Lindgrens Barnsjukhus/SABH
(sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet) tillsammans med min hund Moltas Terapi/skolhund utbildad genom Svenska Terapihundskolan. Vi arbetar med svårt sjuka och palliativa barn, vi besöker dem i hemmet. Vi är även säsongsvis på lekterapin och jobbar där ute på gården med inskrivna barn på sjukhuset. Vi är också på Barnhospice Lilla Erstagården. 2016 startade jag företaget Glädjehunden Moltas.

Hundförare: Anette Jirbäck
E-post: anette.jirback@comhem.se, anette.jirback@sll.se
Telefonnummer: 0708348234
Företag/hemsida: Glädjehunden Moltas / SABH
Instagram/Facebook: @moltaslabradoodle, @emillabradoodle
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska TerapihundskolanAnki Johansson Segerlind

Jag har tillsammans med min hund Brittany (Britta inom äldreomsorgen) arbetat på demensavdelningar, slutenvårdspsykiatrin och HVB-hem. Hon har ett fantastiskt sätt att ta kontakt och lämnar ingen oberörd oavsett vem hon möter. Brittanys mamma är Golden Retriever och pappan är en blandning mellan Bordercollie och Norsk buhund och hon verkar ha fått det bästa av varje ras.

Att alla aktiviteter är viktiga och att de sätter guldkant på tillvaron oavsett om det är socialt som att prata hund, fysiskt känna och klappa eller att gå på en promenad i skogen eller något annat i ett rehabiliteringssyfte är helt naturligt för mig som legitimerad arbetsterapeut. Om du vill veta mer om oss på Arbetsterapeut Ankis Hundterapi.

Hundförare: Anki Johansson Segerlind
E-post: anki.johansson2012@gmail.com
Telefonnummer: 070-426 8595
Företag/Hemsida: Ankis terapihund
Instagram/Facebook:
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Hundens Hus och Svenska Terapihundskolan


Camilla Flachsbinder

Jag arbetar i mitt företag Välhälsa Hund och Hälsa, med friskvård och välhälsa, i olika former.

Garvin

Jag har hela livet arbetat med människor och älskar, precis som mina hundar, mötet mellan oss. Både med människor och djur. Det kan hända fantastiska saker. Inte alltid med raketer och fanfarer, utan ibland även i det tysta, stilla. Något som finns kvar. Länge. Därför är hundarna de allra bästa arbetskamrater. De känner de finstämda stämningarna, är precis bara här och nu och dessutom dömer de aldrig.

Jag har hundarna Garvin och Ester som mina kollegor. Med dem arbetar jag främst inom LSS, men även inom äldreomsorgen. Kanske blir det även inom skolan för oss i framtiden. Ester är galet förtjust i barn.

Hundförare: Camilla Flachsbinder
E-post: camillaflachs@gmail.com
Telefonnummer: 0707 35 46 10
Företag/Hemsida: Valhalsa hund och hälsa
Instagram/Facebook:
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Eva Almgården

Lucky och jag blev ett diplomerat terapihundsteam genom Hundens Hus 2017. Nu är Lucky diplomerad besökshund. Lucky älskar människor, att göra tricks och att bara vara med. Vi har tidigare besökt äldre på äldreboende och i hemmet.

Jag har yrkeserfarenhet av unga med neuropsykiatriska handikapp och tandvårdsrädsla då jag har arbetat som specialisttandläkare.

Vi är intresserade av att besöka unga vuxna med funktionshinder och äldre som vill ha sällskap och aktivering. Helst vill vi vara verksamma i närheten av Nynäshamn eftersom vi bor där.

Hundförare: Eva Almgården
E-post: eva.almgarden@telia.com
Telefonnummer: 0768351185
Företag/Hemsida:
Instagram/Facebook:
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Hundens Hus


Eva Hansson

Terapihunden Filur arbetar både inom BUP och med äldrevården. När vi träffar deltagare är det själva mötet mellan Filur och deltagarna som står i centrum. I det mötet finns det möjlighet att bli hörd och sedd av Filur. Att bli sedd och hörd är ett djupt mänskligt behov vi alla delar.

I arbetet på BUPs korttidsboende arbetar vi med det friska hos de vi möter. Där finns möjlighet till jag-stärkande möten, att träna på socialt samspel eller att få en lugn stund för ungdomar med hög orosnivå.

Filur fungerar som en motivation till att komma ut från avdelningen en stund – och framför allt som en möjlighet till ett helt kravlöst möte.

På äldreboendet jobbar vi både med vitaliserande möten i grupp och med individuella lugna stunder med samtal och fysisk närhet. Filur ligger gärna i den boendes säng och sprider lugn och värme. Ofta pratar vi då om det hjärtat är fullt av. 2019 har Filur och jag utbildat oss till att bli ”Läsombud med hund”. Vi håller alltså i högläsningsstunder tillsammans, en gruppstärkande stund fylld av samtal kring de minnen texten väcker!

Jag själv är terapeut och röstcoach. I min egen terapimottagning finns Filur ofta med. Där har jag speciellt jobbat med besökare från HBTQ-gruppen – och en och annan hetero också förstås.

Hundförare: Eva Hansson
E-post: info@evahansson.com
Telefonnummer: 073-818 56 55
Företag/Hemsida: www.evahansson.com
Instagram/Facebook: Terapihunden Filur
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Eva Münter
eva

Eva Münter ordförande i Föreningen för Sociala Tjänstehundar.
Eva kommer från Norrköping där hon driver det familjeägda företaget Dog & People. Eva är utbildad hälsoutvecklare och samtalsterapeut och jobbar med sin kinesiska nakenhund Nelly som kollega i samtalsterapi. Deras specialitet är tröst, stöd och stresshantering och det är Nelly som bygger broar.

Hundförare: Eva Münter
E-post: info@dogandpeople.se
Telefonnummer: 0708-18 52 13
Företag/Hemsida: https://dogandpeople.se/
Instagram/Facebook: Dog & People
Verksam i: Norrköping
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Hanna Nyström Schraml

Hanna Nyström Schraml och Golden Retrievern Leia är ett certifierat skol- och terapihundsteam. Hanna och Leia arbetar tillsammans på grundskolor i Stockholm och även med barn utanför skolan sedan början av 2019.

Arbetet på skola planeras i samråd med de ordinarie pedagogerna utifrån de enskilda elevernas behov och förutsättningar. Förutom att ge särskilt stöd i framför allt svenskundervisning bl.a. genom att eleverna får läsa högt för Leia är en viktig del av arbetet att eleverna får tanka trygghet och glädje tillsammans med Leia. Dessutom tränas samarbete och kommunikation genom olika lekar – alltid med Leia i fokus. En annan viktig arbetsuppgift är att hjälpa elever men problematisk skolfrånvaro att komma tillbaka till skolan.

Utanför skolan arbetar Hanna och Leia med uppdrag från föräldrar vars barn bl.a. behöver hjälp med att komma ut, motiveras i olika hänseenden och hitta tillbaka till glädjen. Hanna och Leia har även erfarenhet från arbete med äldre på särskilt boende – både sociala möten i grupp och enskilda möten.

Hundförare: Hanna Nyström Schraml
E-post: hannanystrom@hotmail.com
Telefonnummer: 070-737 49 50
Företag/Hemsida: 
Instagram/Facebook: 
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Hundens HusMalin Brandt

Jag arbetar tillsammans    
med terapihunden Bella och besökshunden Wilma på Hundpatrullens dagliga verksamhet, Ekerö kommun.

Hundförare: Malin Brandt
E-post:
Telefonnummer: 070-167 06 86
Företag/Hemsida: Hundpatrullen Ekerö
Instagram/Facebook:
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Maria Björling

Maria Björling har erfarenhet inom  LSS, gruppboende, daglig verksamhet, hemtjänst, samt kontaktfamilj via socialtjänsten. Maria är utbildad undersköterska/ mentalskötare men har även läst  pedagogik, Motiverande samtal MI, och arbetar som enhetsledare med personal ansvar på ett gruppboende.
Tillsammans med hunden Benji ( Labradoodel) så går de båda Vårdhunds utbildningen via Svenska Pedagoghundsinstitutet.
Teamet kommer framförallt vara aktiva inom LSS gruppboende.
I huvudsak kommer teamet vara verksamma  i Stockholmsområdet.

Hundförare: Maria Björling
E-post: maria.bjorling@live.se
Telefonnummer: 070-7523602
Företag/Hemsida:
Instagram/Facebook:
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Pedagoghundsinstitutet


Marie Sjögren

Jag Marie Sjögren arbetar på fritids på Skansbergsskolan i Huddinge med barn 6-10 år.

Vi har gått Skol-och Terapihundsutbildningen på Hundens Hus i Stockholm. Ringo är en mjuk och försiktig Whippet som ni blivit tre år. Jag skulle gärna vilja arbeta som ett terpihundsekipage med svårt sjuka och palliativa barn, då Ringo är en så go hund att ha nära sig i sängen. Vi skulle även vilja jobba med hemmasittare och som läshund. Ringo fungerar utmärkt både inom äldrevården och med barn, så vi är för närvarande öppna för alla alternativ.

Hundförare: Marie Sjögren
E-post: Marie@badstigen.se
Telefonnummer: 0707736727
Företag/Hemsida:
Instagram/Facebook: Min Hund Du och Jag
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Hundens Hus


Nina Fremberg

Nina Fremberg arbetar som Terapihundsförare tillsammans med två av sina fyra hundar Batman & Albin. Just nu arbetar de på ett korttidsboende för barn och ungdomar med npf-diagnoser och på en förskola.

Nina arbetar även som instruktör & lärare på Svenska Terapihundskolan och utbildar Sociala Tjänstehundar i Stockholm. Nina är utbildad barnskötare och har arbetat med barn och ungdomar i över 15 års tid. Hon är också utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult och har även en del privatträningar.

Hundförare: Nina Fremberg
E-post: nina.fremberg@gmail.com
Telefonnummer:
Företag/Hemsida: Hjärtats Hundkänsla
Instagram/Facebook: @ninashundar / Hjärtats Hundkänsla
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan

Per carlbring

Per Carlbring är leg psykolog, leg psykoterapeut och professor i psykologi vid Stockholms universitet. Tillsammans Golden Retrievern Ludde är de ett licensierat vårdhundsteam. Per forskar bland annat på olika sätt att behandla hundfobier. I en pågående studie jämförs behandling med virtual reality mot traditionell psykoterapi med exponeringsinslag. Studien heter ”Lucid Universal Digital Dog Exposure”, vilket förkortas just Ludde. Ludde är van med hundrädda patienter och har varit med i åtskilliga terapisessioner på Stockholms Universitets Psykologiska Klinik.


Hundförare: Per Carlbring
E-post: per@carlbring.se
Telefonnummer: 070-6667666
Företag/hemsida: www.carlbring.se/ludde
Instagram/Facebook: 
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Pedagoghundsinstitutet


Pernilla Falk
13015068_572060212983863_65808332_n

Pernilla Falk har erfarenhet från LSS, bla. från daglig verksamhet, gruppboende, kollo, som cirkelledare och 25 år som kontaktperson och vän. Hon har också arbetat en del inom folkbildningen och inom kulturområdet. Pernilla är utbildad inom pedagogik, information och personaladministration.
Tillsammans med besökshunden Wille (jack russel terrier), utbildad hos Svenska terapihundskolan, har Pernilla företaget Willehunden.
Teamet är framförallt aktiva inom LSS, daglig verksamhet, gruppboende.
I huvudsak verkar teamet i Stockholmsområdet.
Pernilla är också en del av valberedningen i SVTH.

Hundförare: Pernilla Falk
E-post: info@willehunden.se
Telefonnummer: 0704-78 42 03
Företag/Hemsida: Willehunden – besökshundsteam
Instagram/Facebook: @willehunden / Willehunden
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Sara Karlberg

Sara Karlberg Utbildad Terapihund/Skolhundförare med mina hundar Alvin (Collie/Schäfer) och Kompis (Pudel/Cotton).

Vi arbetar i Västmanland med omnejd. Vi arbetar med de flesta målgrupper. Har erfarenhet kring arbete med barn och ungdomar med skolhund samt terapihund och äldre.

Hundförare: Sara Karlberg
E-post: info@terapihundskolan.se
Telefonnummer: 0101719999
Företag/Hemsida: Svenska Terapihundskolan
Instagram/Facebook: @terapihundskolan / Svenska Terapihundskolan
Verksam i: Västmanland med omnejd
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan


Ulrika Dahlstrand

Jag heter Ulrica Dahlstrand o vid min sida har jag Loppan, Engelsk Cockerspaniel. Loppan o jag är under utbildning till Besöks- och Terapihund.

Hundförare: Ulrika Dahlstrand
E-post: tillullis@gmail.com
Telefonnummer: 070-2001495
Företag/Hemsida:
Instagram/Facebook:
Verksam i: Stockholm
Utbildad hos: Svenska Terapihundskolan