Götaland södra

Anna Hanson
Jag heter Anna Hanson och tillsammans med mina hundar
som är av rasen papillon, Smulan, Vilda och Eddie, driver vi företaget Helande tassar.

Smulan är diplomerad besökshund och arbetar helst med äldre och som ångestdämpande insats för individer som lider av olika NPF diagnoser. Vilda är diplomerad terapihund, hon har också examen i djurassisterad pedagogik med R.E.A.D. och har även fadderhund kompetens. Vilda är diplomerad att arbeta med barn under 13 år. Dessutom är Vilda kunnig i TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Eddie, är vårt senaste tillskott, han är under utbildning till besökshund och vi hoppas kunna gå upp på examen under första hälften av 2018. Mitt och Helande tassars mål med verksamheten är att stödja, motivera och glädja ung som gammal med eller utan diagnos.


Annelie Ragazzo
Hundförare Annelie är utbildad socionom och         
arbetar som socialsekreterare inom missbruksvården samt i Social jour i Lund. Hunden Lydia är en Portugisisk vattenhund som är lugn, trygg och älskar människor. Lydia har genomfört BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning) via Svenska brukshundklubben samt lämplighetstestats via Svenska terapihundskolan med gott resultat. Efter slutförd Besökshundutbildning i januari 2016 påbörjade vi i september 2017. Terapihundutbildning via Svenska Terapihundskolan. Under våren 2018 gör vi vår praktik under vidareutbildning till Terapihund via Vardaga Österbo demensboende och Samskapa HVB-hem målgrupp 13-18. Vi har från och med mars 2018 uppdrag via Vardaga demensboende i Lund.

Kontakt: Annelie Ragazzo & Lydia Terapihund i Skåne
Mob nr: 070 210 89 81
E-post: ragazzo@telia.com
Instagram LYDIA social tjänstehund  #terapihundiskane


Annika Grönvall
Hej!
Jag heter Annika Grönvall. Jag och min hund Cava blev ett certifierat besökshundsteam hösten 2018. Vår utbildning gjorde vi på Svenska Terapihundskolan. Jag är utbildad undersköterska och har arbetat inom äldreomsorg, hemsjukvård och sjukvård. Senare skolade jag om mig och har sen 1998 arbetat som förskollärare på skola i Genarp.

Min hund Cava föddes i juni 2016 och är av rasen Perro De Aqua Espanol/spansk vattenhund. Hon har en päls som inte fäller hår. Jag och Cara vill väldigt gärna komma ut på besök och ge lite guldkant i tillvaron.

Hör av dig, så får du veta mer om oss:

Kontaktuppgifter:
E-post: ag_kongsmarken@hotmail.com
Telefon: 070942 56 15
Vi finns i närheten av Genarp.

Hälsningar Annika och Cava


Liselott Lindell
Liselott Lindell är undersköterska med          
många års erfarenhet inom äldrevård och LSS. Tillsammans med Tollaren Kompis är dom utbildade Besökshundsteam och är under utbildning till Terapi- och skolhund.
Teamet finns i Landskrona
med möjlighet att ta sig runt

Kontaktuppgifter:
Hemsida: www.varmtass.se
E-post: liselott@varmtass.se
Telefon: 0703-34 43 42